Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Kolenstraat 15 7201 HR Zutphen

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 350.000,- k.k.

bied op deze woning

Proef de historie en geef dit gemeentelijk monument een nieuw leven! In één van de mooiste straatjes van Zutphen, boordevol karakter, staat dit bijzondere pand uit 1438. Deze oude dame van 586 jaar oud staat omschreven als een woonhuis met werkplaats, waarbij de bovenwoning een eigen entree heeft. Achter de oude gevel gaan een stahoge kelder, de werkplaats en een bovenwoning met twee verdiepingen en veel lichtinval verborgen. Verrassend is het dakterras op de tweede verdieping, met mooi uitzicht naar de toren van de Sint Walburgiskerk.

De Kolenstraat is een smalle, rustige eenrichtingsstraat in het oude centrum van Zutphen. Voor inwoners van Zutphen is de straat onder andere bekend vanwege de Gereformeerde kerk op nummer 17, in gebruik als kringloopwinkel. De winkelstraten, vele restaurants en terrassen bevinden zich op loopafstand van dit bijzondere pand. In de middeleeuwen was het logement de Rode Leeuw.

Indeling:

Werkplaats:
Twee prachtige, blauwe deuren in de voorgevel geven toegang tot de voormalige werkplaats van ca. 37 m², met een groot raam in de voorgevel en een hoog plafond. Dit is een ruimte met historie, die vraagt om een nieuwe invulling. Wordt dit de woonkamer met open keuken, een atelier of een loftachtig kantoor aan huis?

Kelder:
Een luik in de voormalige werkplaats geeft toegang tot een ruime kelder met een hoogte van ca. 2.30 meter. Laat je creativiteit de vrije loop om een mooie invulling aan deze ruimte te geven. De kelder stamt uit de eerste helft van de 13e eeuw.

Bovenwoning:
Via de groene voordeur op de begane grond loop je de hal in, met de trap naar de eerste verdieping. De ruimte op de eerste verdieping heeft een grootte van ca. 41 m² en is thans ingedeeld met een overloop, een douche/toiletruimte en een grote ruimte met drie grote ramen in de voorgevel. Wordt de begane grond verbouwd als woonverdieping, dan is hier ruimte om twee of drie slaapkamers en een badkamer te realiseren.
Verrassend is de ruimte op de tweede verdieping, met een grote zolderruimte en een dakterras aan de achterzijde. Mooie elementen zijn de drie kleine ramen en het grote raam in de voorgevel en het uitzicht naar de toren van de Sint Walburgiskerk.

Bijzonderheden:
– Bestemming Wonen;
– Gemeentelijk monument;
– Bouwjaar ca. 1438;
– Geheel te renoveren/verbouwen pand met een kelder en drie woonlagen;
– Dakterras aan de achterzijde met prachtig uitzicht naar de toren van de Sint Walburgiskerk.

  • 1 m2
  • 57 m2
  • 2

Kenmerken Kolenstraat 15

Overdracht

Vraagprijs€ 350.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte57 m2
Woonoppervlakte1 m2
Inhoud511 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1438
IsolatievormenGeen isolatie

Indeling

Aantal verdiepingen5
Aantal kamers3
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers1

Maandlasten

Ligging Kolenstraat 15

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

47.340

Leeftijd

in percentages van totaal

Huishoudsamenstelling

in percentages van totaal

56%

20% NL

29%

20% NL

15%

20% NL

Vergelijkbaar woningaanbod