Je huis verkopen? Zorg voor een hotelsfeer

Ben je van plan om je huis te verkopen? Dat is enorm spannend en leuk tegelijkertijd. Een periode breekt aan van dromen, plannen én bezichtigingen. Onze nummer één tip voor het voorbereiden van jouw woning op bezichtigingen is om een hotelsfeer te creëren. Hoe? Wij helpen je op weg.

Potentiële kopers moeten zich thuis voelen
Of jouw interieur past bij smaak van potentiële kopers is vaak maar de vraag, maar je kunt wel het een en ander doen om te zorgen dat iemand die komt bezichtigen zichzelf kan zien wonen in de ruimte. Uiteraard spreken we dan over opgeruimd en schoon, maar nog belangrijker: zorg voor zo min mogelijk persoonlijke spullen. Creëer een hotelsfeer!

Quick wins
Je interieur ga je niet even veranderen voor bezichtigingen, maar per kamer zijn er een aantal zaken die je kunt weghalen/toevoegen waardoor je een hotelsfeer creëert:

De woonkamer
Zorg dat in de woonkamer zo min mogelijk speelgoed, persoonlijke frutsels en foto’s te vinden zijn. Maak het zo clean, doch gezellig, mogelijk. Ruim de post op, de afstandsbedieningen, tassen, schoenen, speelgoed. Stop het allemaal desnoods tijdelijk in dozen die je later weer tevoorschijn kan halen. Voeg een mooie sprei en kussens toe aan de bank als je dat nog niet hebt, zet verse bloemen neer en zorg dat alle gordijnen open zijn.

De hal
De entree van een huis is vaak ook waar de eerste indruk wordt gemaakt. Het mag hier dus zeker geen troep zijn! Zorg dat tassen, schoenen en jassen netjes opgeruimd en minimaal aanwezig (overschot maakt rommelig, dus haal dat tijdelijk weg). Een mooi kleed en spiegel aan de muur geeft je haal een extra luxueuze touch.

De keuken
Haal zoveel mogelijk losse spullen van het aanrecht af, laat het blad en de keuken voor zichzelf spreken zonder teveel rommeltjes. Leg de theedoeken in een lade, haal de tekeningen van de koelkast. Kleed het eventueel wel aan met een mooie plant en houten snijplank.

Het toilet
Hoe minder aanwezig in het toilet hoe beter. Hou het beperkt tot bijv. geurstokjes en wc rollen. De rest hoeft even niet zichtbaar te zijn. En heel belangrijk: toiletbril omlaag.

De badkamer
Een hotelsfeer in de badkamer creëer je door: wel verse schone handdoeken, geen persoonlijke toiletspullen, geen wasmand. Voeg nog een hoteltouch toe door een mooie geurkaars bij het bad of een mooie plant.

De slaapkamers
Ook in de slaapkamer geldt: zo min mogelijk persoonlijke spullen. Haal je nachtkastje dus leeg, ruim je badjas/sloffen op. Je kleding en wasmand ook het liefst niet in het zicht. Voor een hotelsfeer maak je het bed vers en strak op, leg je er wat mooie kussens op en eventueel een sprei.

Benieuwd naar meer tips om je de verkoop van je woning zo optimaal mogelijk voor te bereiden? Download dan ons e-book bomvol handige verkooptips.