Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Hoenweg 11 7383 RZ Voorst

Eggink Maalderink Garantiemakelaars
Neem contact met mij op

Verkocht

€ 850.000,- k.k.

bied op deze woning

Info: Het betreft hier een te her ontwikkelen locatie met restauratie en nieuwbouw.

In het buitengebied van Voorst waar de Leigraaf, Lage Leiding en de Beelesloot door het landschap stromen, krijg je een geweldige kans om een oude, te renoveren (totaal renovatie, restauratie!) boerderij uit 1842 en een stuk bouwgrond te kopen. De boerderij en de te slopen bijgebouwen staan op iets meer dan 2,5 hectare grond wat de de natuur- en dierenliefhebber direct zal aanspreken. De originele, te restaureren boerderij, is een zogenaamd groot-formaat boerderij met gekoppelde zomerboerderij. Het geheel heeft de bestemming wonen en ligt in het prachtige buitengebied van Voorst. Vanuit de boerderij heb je prachtig zicht op het dorp Voorst en de kerktoren. Aan de andere zijde zie je Zutphen liggen, wat slechts een klein kwartiertje fietsen is.

Uitgangspunt is om de boerderij zijn originele uitstraling en grandeur terug te geven. De grootte van de bouwkavel is nog nader te bepalen, waarbij het ook mogelijk is dat een nieuwe eigenaar niet tot splitsing overgaat. De woonboerderij en de bouwkavel wordt overigens als één geheel verkocht. Dit is een interessant object om verder uit te ontwikkelen tot een restauratieproject en een totale nieuwbouw, inclusief een uitdagende invulling van de rest van de percelen.

In een prettig en constructief overleg met de Gemeente Voorst is er een plan tot stand gekomen wat voor de koper een fijn en helder vertrekpunt is om er in de finesse een eigen plan te ontwikkelen. Er is een goedgekeurd principebesluit van de Gemeente Voorst, waarbij een bijdrage in de kosten wordt verstrekt met de bouwkavel, om de oude stallen en schuren te slopen en natuurwaarde toe te voegen. Vooral behoud van de aanwezige pracht en versterking van de omgeving zijn de speerpunten van de Gemeente. Met de uitwerking en verzoek van het principe besluit hebben wij de samenwerking met de Gemeente als zeer prettig ervaren. Wij gaan ervan uit dat u met inachtneming van deze speerpunten (het behoud van originaliteit in de authentieke boerderij en versterking natuur op de locatie) snel tot een prachtig uitgewerkt plan komt.

De bouwkavel biedt de mogelijkheid om een schuurwoning met een royale maatvoering te bouwen, ter vervanging van de oude stallen en schuren. Bij het toevoegen van natuurwaarde kan men denken aan de geadviseerde bosaanplant, heggen en overige beplanting die een totale versterking zijn voor de flora en fauna. Architectenbureau Willem de Groot uit Voorst heeft een visualisatie gemaakt van een mogelijke indeling van het perceel en de situering van de bebouwing. Zo krijg je een eerste indruk van de mogelijkheden die deze fantastische locatie biedt.

Resumerend een pracht locatie met mogelijkheden in het buitengebied van Voorst en aan de andere zijde Zutphen op fiets minuten. Grote steden als Deventer, Apeldoorn en grote wegen als de A1 en A50 op auto minuten.

Dit betreft een fors project met potentie wat sporadisch wordt aangeboden.

Bezichtiging doen wij na gesprek en uitleg van beide zijden daar gezien de omvang er wel kennis, kunde en professionaliteit nodig is voor de realisatie.

  • 1 m2
  • 25.160 m2

Kenmerken Hoenweg 11

Overdracht

Vraagprijs€ 850.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte25.160 m2
Woonoppervlakte1 m2
Inhoud1 m3

Bouw

SoortWoonboerderij
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1842

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers1

Maandlasten

Ligging Hoenweg 11

Voorzieningen

Vergelijkbaar woningaanbod